Laddar Evenemang

« All Events

Hjalmar Bergmans födelsedag

19 september @ 12:00 - 18:30

Enligt Hjalmar Bergman Samfundetsstadgar ska Hjalmar Bergmans födelsedag den 19 september uppmärksammas. Vi har ett evenemang i Örebro som planerats av en aktionsgrupp:

Onsdagen den 19 september är det Hjalmar Bergmans födelsedag och den hoppas vi  i år  att vi firar i samarbete med Wadköping/Örebro kommun. Vi hoppas att detta är början på ett närmare samarbete kring Hjalmar Bergman och att kommunen ser Hjalmar Bergman som kulturellt kapital och som turistattraktion och snarast möjligt återställer ytan för hans museum i Wadköping och tar ansvar för hans boksamling på biblioteket. Program för den 19 september:

  1. Stadsvandring i Hjalmar Bergmans centrala kvarter 12.00-13.00 med utgångspunkt från Våghustorget och brunnen som finns med i Jag, Ljung och Medardus. Clas Thor leder, eventuellt tillsammans med någon mer från styrelsen. Vandring via Storgatan, Stortorget, Nikolaikyrkan, Elgerigården med avslutning vid Borgen (och möjlig lunch för dem som vill).
  2. Stadsvandring från Borgen till Wadköping: Start kl 16.30 vid Borgen – därefter vandring över Storbron, via Elgerigården, Stortorget, Oskarsparken och ner till Wadköping. Clas Thor och Pär Bäckman leder tillsammans.
  3. Så hoppas vi på återinvigning av Hjalmar Bergman museet kl 18.00. Förhoppningsvis tal av representant från Wadköping/kommunen och Samfundet – med efterföljande eller inledande mingel och bokförsäljning.

Detaljer

Datum:
19 september
Tid:
12:00 - 18:30

Detaljer

Datum:
19 september
Tid:
12:00 - 18:30