Laddar Evenemang
Hitta Evenemang

Evenemangsvynavigation

Kommande Evenemang

Evenemang List Navigering

september 2019

Hjalmar Bergmans födelsedag 19 september firas i Wadköping

19 september @ 17:30 - 18:30
Wadköping Örebro,

Ett roande program om Hjalmar Bergman i Wadköping vid det "nya" Hjalmar Bergman museet. Medverkande Arne Johnsson och Pär Bäckman.  

Mer information »
oktober 2019

Ylva Eggehorn och Hjalmar Bergman den 15 oktober

15 oktober @ 19:00 - 21:00
Timmermansgården, Timmermansgatan 46
Stockholm,

Välkomna till ett samtal mellan Ylva Eggehorn och, inte med Hjalmar Bergman, utan med Hjalmar Bergmans Samfundets tidigare ordförande Peter A Sjögren. Ylvas pjäs Hjalmar och vår herre har gjort stor succé på Stadra teater i sommar och vi får höra mer om Ylvas förhållande till Hjalmar och hans skapade karaktärer i romaner och pjäser.

Mer information »
november 2019

Markurell 100 år

16 november @ 11:30 - 12:00
Stadsbiblioteket Örebro

Vi firar 100-årsjubileet av utgivningen av romanen Markurells i Wadköping med ett program på Caféscenen kl 10.30 under Litteraturens lördag på stadsbiblioteket i Örebro. Markurells i Wadköping är ju Hjalmar Bergmans mest kända verk. Handlingen utspelar sig under en enda dag med tillbakablickar. Det är studentexamen i Wadköping. Solen går upp över terrassen på värdshuset Kupan. När den går ner har vi fått veta hela stadens historia och huvudpersonernas hemligheter har avslöjats. Spännande, underhållande, kvickt formulerad och så njutningsrikt detaljerat att…

Mer information »
+ Exportera evenemang