Hjalmar Bergman Samfundet Medlemsblad
2019:1
Den 5 mars kl 19 på Timmermansgården
Vilka tre Hjalmar Bergman-böcker bör ingå i en svensk kanon?
Välkomna att lyssna på ett antal Hjalmar Bergman-läsare som presenterar sina favoriter bland Bergmans böcker, berättar om varför och samtalar med Kerstin Dahlbäck om dem. Vi ska vaska fram tre titlar som ska ingå i DELS, De litterära Sällskapen stora projekt Sverige läser en guide till tusen år med svensk litteratur. Kan du inte vara med på Timmermansgården skicka dina förslag på tre titlar till ingar.ibh@gmail.com eller gå in på Facebookgruppen Hjalmar Bergman och hans vänner!

Följande böcker kommer att få en presentation på Timmermansgården. Vi tar gärna emot fler 5-minuters inlägg, anmäl det till Ingar eller Kerstin Dahlbäck i förväg.
Hans nåds testamente (Ingar Beckman Hirschfeldt), Vi Bookar, Krokar och Rothar (Inger Hullberg), Fru Gunhild på Hviskingeholm (Kerstin Dahlbäck), Komedier i Bergslagen (Gunnel Furuland), Mor Sutre (Ingrid Kaijser) Markurells i Wadköping (Inger Borgström), Herr von Hancken (Börje Rosmark), Farmor och vår Herre (Johan Hirschfeldt), Jag, Ljung och Medardus (Lasse Zilliacus), En döds memoarer (Stina Lyles), Flickan i frack (Karin Englund), Chefen fru Ingeborg (Gunnel Grundberg), Clownen Jac (Birgitta Lindqvist)
Hoppas vi ses tisdagen den 5 mars på Timmermansgården kl. 19. Timmermansgatan 46 i Stockholm. Buss 66,55 och 57 stannar utanför. Pendeltåget vid Södra station. T-bana till Mariatorget.

19 mars kl. 19 i Örebro
”Florens, mitt hjärtas stad”
Dante-sällskapet i Örebro inbjuder oss till program där författaren Clas Thor berättar och visar bilder om Hjalmar Bergmans kärlek till Italien.
Kl. 19.00 på Nikolai Församlingshem, Vasagatan 19. Efteråt serveras en liten buffé för 60 kr per person.

6 april kl 11 i Stockholm
Årsmötet blir i Stockholm lördagen den 6 april på Ekermanska malmgården i Stockholm, kl.11. Efter årsmötet en lunchsmörgås för ca 150 kr. Kl.13 berättar Ylva Eggehorn om föreställningen i sommar på Stadra teater: Hjalmar och vår Herre, en musikalisk föreställning med samma ensemble som förra årets succé Flickan i frack.
Särskild kallelse utgår med årsmöteshandlingar och program.
Markurells i Wadköping 100 år
Markurells i Wadköping publicerades första gången 1919, vilket vi vill uppmärksamma. Örebro Läns Grafikgrupp har fått en inbjudan att göra en sommarutställning Inspiration Hjalmar Bergman, och vi hoppas ha ett Markurellprogram i Wadköping.

Samfundet har en hemsida: www.hjalmarbergmansamfundet.se
Och en Facebook-grupp: Hjalmar Bergman och hans vänner som det är bara att ansluta sig till.

Påminnelse om medlemsavgiften för 2019.Den är 300 kr per år, betalas in på plusgirokonto 60 07 82-7, glöm inte att skriva namn, adress och e-postadress.

För styrelsen för Hjalmar Bergman Samfundet Ingar Beckman Hirschfeldt, ordf., mobil 070 404 66 12