”Hjalmar vår herre” (5 juli-11 aug) är en nyskriven musikalisk pjäs av Ylva Eggehorn. En berättelse om hur författaren Hjalmar Bergman möter gestalter och personer från ett omtumlande liv, i en historia där man aldrig kan veta vad mötena för med sig.
Häng med till det heta Berlin år 1928. Hjalmar har just anlänt till ett hotellrum för att få lugn och ro kunna skriva på den nya boken. Åh, denna ständiga pengakamp jagar honom titt som tätt. Nu är han i världsstaden Berlin, där det finns ett sammelsurium av lockelser, en stad där det fria livet kan levas och med allt som hör till. Tiden på rummet blir något alldeles nytt för Hjalmar, som plötsligt får möta de gestalter som han skrivit. Är det möjligen demoner från hans inre. Och där finns även männen med sin farliga lockelse. En underhållande, glädjefull och berörande uppsättning som kommer att handla om att älska, om drömmar och om att sträva, om livet och om allas vår stora längtar.
Regi: Karin Jonzon Parrot
Scenografi: Ebba Forstenberg
Kostym och mask: Agneta von Gegerfeldt
Skådespelare och musiker: Sara Glaser, Bodil Granlid, Rune Jakobsson, Magnus Wetterholm, Eva Haldert, Lasse Forss, aktörer från Unga Stadra, Mattias Risberg samt många till…
Spelas 5 juli–11 augusti onsdag–söndag.
Biljetter & info: Teaterfoajén 0587-31 13 05,
Nora turistbyrå 0587-811 20 eller via www.stadrateater.se

Ylva Eggehorn kommer till Hjalmar Bergman Samfundets årsmöte lördagen den 6 april och berättar om pjäsen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *